Srnčí po myslivecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 20 g Petržel - nať
  • 300 g Celer řapíkatý
  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 130 g Karotka
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 450 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 kg Srnčí maso
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 716 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 125 mg
  • Draslík 1598.8 mg
  • Vláknina 7251.3 mg
  • Vitamín A 7251.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu smícháme červené víno, olej, nakrájenou cibuli, nové koření, snítky petržele a bobkový list. Kostky srnčího s marinádou promícháme, přikryjeme a necháme 2 dny v chladničce marinovat. Občas je obrátíme.

  • 2

    Srnčí a cibuli vyjmeme z marinády a osušíme. Marinádu přecedíme

  • 3

    a uchováme.

  • 4

    V hlubokém pekáči rozehřejeme olej, přidáme srnčí s cibulí a 3-5 minut smažíme. Vyjmeme a necháme v teple.

  • 5

    Pekáč dáme na mírnější oheň, přidáme nakrájený celer s houbami a 2-3 minut podusíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme, přidáme mouku a 1 minutu ji mícháme, aby se osmažila. Postupně přiléváme marinádu, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne. Zahuštění moukou můžeme vynechat a srnčí upravovat jen na zelenině a houbách.

  • 6

    Do pekáče dáme srnčí, cibuli, celer, houby, osolíme a opepříme. Přikryjeme a dáme na 1 1/2 hodiny dusit do předehřáté trouby při 160°C.

  • 7

    Vložíme karotku a podusíme ještě asi 30 minut doměkka. Servírujeme.

Komentáře k receptu