Thajská kuřecí směs s bazalkou a chilli papričkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Kuřecí prsa
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Chilli paprička
  • 2 ks Chilli paprička
  • 30 ks Thajská bazalka
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 509 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 515.8 mg
  • Vláknina 885 mg
  • Vitamín A 885 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej, vložíme na tenké plátky nakrájený česnek, nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek a na mírném ohni osmahneme za stálého míchání cca 1-2 minuty dozlatova. Poté do pánve dáme kousky masa a orestujeme dorůžova. Přidáme rybí a sójovou omáčku, přisypeme cukr a smažíme další 3-4 minuty, až je maso propečené. Vmícháme část lístků bazalky. Zbylé lístky zprudka osmažíme v rozpáleném oleji.

  • 3

    Směs rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanými chilli papričkami bez semínek, restovanou bazalkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu