Kapustové čevabčiči

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kapusta hlávková
  • 200 g Mleté kuřecí maso
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 460 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 104.8 mg
  • Draslík 632.9 mg
  • Vláknina 5419.5 mg
  • Vitamín A 5419.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.8 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kapustu povaříme v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Umeleme ji spolu s oloupanou cibulí a česnekem. Přidáme mleté drůbeží maso, vejce, majoránku, sůl a pepř. Podle potřeby přisypeme strouhanku a vše dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme malé šišky, které smažíme na pánvi na rozehřátém oleji po všech stranách.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborový salát.

Komentáře k receptu