Jehněčí roláda se sušenými rajčaty a rozmarýnem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Jehněčí kýta
  • 100 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Balsamico ocet
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 2.5 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 676.2 mg
  • Vláknina 2423.5 mg
  • Vitamín A 2423.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z jehněčí kýty bez kosti vytvarujeme dva pláty, česnek oloupeme a utřeme se solí, sušená rajčata nakrájíme na plátky a 4 snítky rozmarýnu nahrubo posekáme. Jehněčí po vnitřní straně potřeme olejem a utřeným česnekem, poklademe plátky sušených rajčat, posypeme polovinou rozmarýnu, opepříme.

  • 2

    Maso pak zarolujeme, ovážeme kuchyňskou nití, vložíme na pečicí mřížku a v troubě, předehřáté na 180 °C, pečeme 30 minut, až je maso propečené. Rolády necháme zakryté 10 minut odpočinout.

  • 3

    Na menší pánev nalijeme hovězí vývar a balzamikový ocet, přidáme cukr a zbytek posekaného rozmarýnu, uvedeme do varu, poté vaříme pozvolna 5 minut, až zálivka zhoustne.

  • 4

    Rolády nakrájíme na plátky, porce servírujeme přelité rozmarýnovou zálivkou.

Komentáře k receptu