Dančí guláš na víně s rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Dančí maso
  • 300 g Cibule
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 8 g Sůl
  • 3 g Nové koření celé
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 2 g Paprika mletá pálivá
  • 3 g Kmín drcený
  • 3 g Majoránka
  • 3 g Jalovec
  • 30 g Jíška hotová tmavá
  • 300 g Chléb konzumní
  • 50 ml Rum
  • 250 ml Víno červené
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 614 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 157.8 mg
  • Draslík 782.7 mg
  • Vláknina 5287.3 mg
  • Vitamín A 5287.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dančí maso odblaníme, nakrájíme na menší kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, krátce orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě.

  • 3

    Jakmile se šťáva vydusí, posypeme mletou paprikou, špetkou pálivé papriky, podlijeme červeným vínem, rumem, okořeníme novým kořením, jalovcem, kmínem, přidáme česnek a dusíme zvolna téměř doměkka. Podle potřeby podléváme vroucí vodou. Guláš zahustíme tmavou jíškou, přimícháme majoránku a dodusíme.

  • 4

    Před podáváním vyjmeme z guláše celé koření. Podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu