Holoubátka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Holoubata
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 7 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 200 g Chléb toastový
  • 30 ml Olej olivový
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 774 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1867 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 915.1 mg
  • Vláknina 12952.5 mg
  • Vitamín A 12952.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Holoubátka vložíme do pekáče, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme rozmarýnem, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem a necháme v chladnu uležet přibližně hodinu.

  • 2

    Cukety i lilek nakrájíme na silnější kolečka, papriky bez semen rozpůlíme, vložíme do mísy, zakapeme olejem, přidáme prolisovaný česnek, tymián, osolíme a opepříme.

  • 3

    Uleželá holoubata dáme péct do středně vyhřáté trouby na 25 minut, v průběhu pečení podléváme šťávou. Mezitím na velké pánvi rozložíme ochucenou zeleninu, opečeme ji 8 minut z obou stran, kontrolujeme, aby se slabší plátky nepřipekly.

  • 4

    Plátky celozrnného toastového chleba pečeme bez tuku na pánvi přibližně minutu, aby byly křupavé, potřeme je olejem, rozdělíme na talíře. Na chléb rozložíme opečenou zeleninu, přidáme pečená holoubata i s vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu