Nadívané kuře na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 5 g Majoránka
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 200 g Maso mleté - mix
  • 2 ks Cibule
  • 6 dl Víno bílé
  • 1.2 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 597 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 127.5 mg
  • Draslík 492.6 mg
  • Vláknina 2480.3 mg
  • Vitamín A 2480.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mleté maso s 1 drobně nakrájenou cibulí, osolíme, okořeníme a vzniklou nádivkou kuře napěchujeme. Otvor zašijeme a kuře necháme chvíli uležet. Zatím na pekáči na másle osmahneme druhou cibuli nadrobno, na tento základ vložíme kuře a opečeme ze všech stran. Zalijeme polovinou vína a dáme péct do středně vyhřáté trouby na hodinu, průběžně poléváme zbytkem vína a výpekem. Nakonec přidáme plátky žampionů a dopečeme ještě 8 minut. Hotové kuře naporcujeme a podáváme se šťávou, obložené houbami.

Komentáře k receptu