Ženevské frikasé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 200 g Cibule
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 10 g Bazalka
  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 kg Kuřecí stehna
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1441 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 168.3 mg
  • Draslík 1010.4 mg
  • Vláknina 8046.7 mg
  • Vitamín A 8046.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na třetině rozpáleného másla zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme kuřecí stehna, polovinu prolisovaného česneku a nasekanou bazalku. Zprudka opečeme ze všech stran, zalijeme vínem a necháme dusit na mírném ohni. Zatím oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a necháme uvařit do poloměkka v osolené vodě s rozmarýnem. Na další třetině másla osmažíme nakrájené hříbky a zbytek česneku, ochutíme nasekanou petrželkou a osolíme. Plátky zbylého másla vyložíme dno pekáče, poklademe kuřecím masem a houbovou směsí a navrch rozložíme brambory. Posolíme, bohatě přelijeme výpekem z kuřete a pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut.

Komentáře k receptu