Vepřové plátky na víně s rokfórem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 300 g Vepřová kýta
  • 80 g Sýr Rokfór
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Víno bílé
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 756 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 2362 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 120.5 mg
  • Draslík 616.7 mg
  • Vláknina 794.6 mg
  • Vitamín A 794.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a smažíme po obou stranách dozlatova. Maso zalijeme vínem a dusíme zvolna asi 40 minut. Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, do pánve k vínu přilijeme smetanu, přidáme rozdrobený sýr a povaříme, až se sýr rozpustí a omáčka zhoustne.

  • 2

    Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu