Telecí nudličky podávané po curyšsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Petržel - nať
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Telecí kotlety
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 125 ml Víno bílé
  • 125 ml Masový vývar
  • 4 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 157 mg
  • Draslík 1594.2 mg
  • Vláknina 3692.5 mg
  • Vitamín A 3692.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené telecí kotlety nakrájíme na cca 1 centimetr široké nudličky, které osolíme a opepříme.

  • 2

    Očistíme žampiony a nakrájíme je na tenké plátky.

  • 3

    Oloupeme šalotku a pokrájíme ji na drobné kostičky.

  • 4

    V hlubší pánvi rozehřejeme olej a dvě třetiny másla. Vhodíme na něj masové nudličky, promícháme a zprudka opečeme 4 minuty. Potom je opečené vyjmeme z pánve.

  • 5

    Vložíme do pánve zbytek másla a necháme na něm zesklovatět šalotku. Přidáme žampiony, které opečeme. Osolíme je, opepříme a dáme k masovým nudličkám.

  • 6

    Slijeme z pánve tuk a bílým vínem rozředíme připečeniny. Povaříme, přilijeme masový vývar, zahustíme moukou a vlijeme smetanu. Vmícháme žampiony s masem a chvílí prohřejeme. Maso v omáčce už se nesmí vařit, aby neztuhlo.

  • 7

    Nakonec nasekáme nadrobno petrželku a pokrm jí před podáváním posypeme.

Komentáře k receptu