Tresčí filety s citrusovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Cukr třtinový
  • 400 g Rýže dušená
  • 8 g Sůl
  • 20 g Pažitka
  • 800 g Treska aljašská
  • 120 g Kumkvát
  • 50 g Cibule červená
  • 8 g Olej olivový extra panenský
  • 25 ml Omáčka sójová
  • 60 ml Pomerančová šťáva
  • 20 ml Limetková šťáva
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 926 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 927.8 mg
  • Vláknina 6979.5 mg
  • Vitamín A 6979.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z tresky osolíme a opepříme. Červenou cibuli nakrájíme na tenké plátky, pažitku posekáme na jemno. Kumkvaty omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, vložíme do misky, přisypeme cibuli, pažitku třtinový cukr, ochutíme sojovou omáčkou, mletým pepřem, zalijeme limetkovou a pomerančovou šťávou, necháme dvě hodiny uležet. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme filety (nejdříve kůží dolů), osmažíme z obou stran do zlatova.

  • 2

    Filety upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme omáčkou z misky.

Komentáře k receptu