Parma pečená s citronem na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Parma
  • 60 g Citrony
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 25 g Strouhanka
  • 20 g Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 4 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 823 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 143.2 mg
  • Vláknina 3050.5 mg
  • Vitamín A 3050.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Parmu naporcujeme, do každé porce uděláme několik zářezů, do kterých vložíme slabé plátky citronu, osolíme a opepříme.

  • 2

    Pekáč vymažeme olejem, na dno vyskládáme porce parmy, podlijeme vínem, poklademe bobkovým listem, posypeme prolisovaným česnekem, strouhankou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.

  • 3

    Porce parmy upravíme na talíře, zasypeme posekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu