Nejlepší pečené kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 180 g Sůl
  • 250 ml Kečup
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Jablka
  • 3 l Voda pitná
  • 1.8 kg Kuře
  • 1 balení Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1345 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 17792 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 373.5 mg
  • Draslík 1052.4 mg
  • Vláknina 6681.5 mg
  • Vitamín A 6681.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Před pečením oloupeme cibuli a nakrájíme na měsíčky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky. Máslo nakrájíme na plátky.

  • 2

    Do hrnce nalijeme vodu, rozmícháme v ní sůl a přes noc do něj namočíme omyté kuře. Hrnec musí být tak velký, aby bylo kuře celé ponořené ve vodě.

  • 3

    Druhý den kuře opláchneme, vložíme do pekáče, obložíme cibulí, jablky a plátky másla.

  • 4

    Celé kuře přikryjeme bobkovým listem, podlijeme polovinou vody a dáme péct do trouby předehřáté na 100 °C. Pečeme zhruba hodinu a půl.

  • 5

    Během pečení kuře podle potřeby ještě podlijeme vodou a přeléváme výpekem. Asi po hodině a půl kuře vyjmeme z trouby a necháme asi půl hodiny odpočívat. Troubu v mezičase předehřejeme na 200 °C. Poté kuře přelijeme kečupem a pečeme asi 10 – 15 minut.

  • 6

    Kuře podáváme bez bobkového listu, s upečenou cibulí a jablky.

Komentáře k receptu