Karbanátky s nivou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 60 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 30 g Ovesné vločky
  • 150 g Hovězí maso mleté
  • 2.67 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1339 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 383.3 mg
  • Draslík 902.5 mg
  • Vláknina 6610.8 mg
  • Vitamín A 6610.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté hovězí maso v míse promícháme s rozšlehaným vejcem a ovesnými vločkami. Hmotu osolíme, opepříme a přidáme provensálské koření. Dobře promícháme, vytvarujeme karbanátek, uděláme v něm dvě prohlubně, karbanátek obalíme ve strouhance a na oleji smažíme z obou stran.

  • 2

    Když začne karbanátek zlátnout, přeložíme ho na plech vyložený papírem, do důlků nadrobíme nivu a pod rozehřátým grilem necháme sýr rozpustit. Karbanátek hned podáváme.

Komentáře k receptu