Šlehané biftečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso mleté
  • 6.67 g Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 308.8 mg
  • Draslík 668.6 mg
  • Vláknina 3301.5 mg
  • Vitamín A 3301.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vložíme do mísy, přimícháme k nim jemně nastrouhané brambory, žloutky, se solí utřený česnek, hrubě usekanou petrželovou nať, koření a sůl. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků. Všechny suroviny zpracujeme v kompaktní hmotu.

  • 2

    Rozpálíme olej, lžičkou vkládáme kousky, které pomocí vidličky upravíme na malé placičky. Dozatova smažíme z obou stran. Před podáváním necháme biftečky okapat na papírovém ubrousku.

Komentáře k receptu