Sekaná pečeně z kapusty a vepřového masa

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Vepřová uzená plec
  • 500 g Vepřová plec
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Zázvor mletý
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 2 ks Žemle tuková
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 753 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 98019 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 241.6 mg
  • Draslík 1911.6 mg
  • Vláknina 16975 mg
  • Vitamín A 16975 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 303.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu omyjeme, uvaříme do poloměkka, necháme okapat, dobře vymačkáme a umeleme.

  • 2

    Žemle nakrájíme na silnější plátky, pokapeme mlékem a zvlhlé umeleme současně s vepřovým a uzeným masem a kouskem cibule. Směs osolíme, přidáme koření, dva rozšlehané žloutky s jedním bílkem. V případě potřeby směs zahustíme strouhanou houskou. Ze směsi vytvoříme dvě stejně velké šišky, položíme na rozehřáté sádlo do pekáči, potřeme je rozšlehaným bílkem a za častého polévání šťávou pečeme 1.5 hodiny.

  • 3

    Pečeni podléváme vývarem z masa nebo kostí.

  • 4

    Jako přílohy podáváme dušené brambory a saláty.

Komentáře k receptu