Bramborová kaše s pečenou cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.44 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 160 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 21.7 mg
  • Draslík 1185.5 mg
  • Vláknina 16329.3 mg
  • Vitamín A 16329.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné brambory oloupeme, uvaříme do měkka, scedíme, přidáme mléko, půl lžíce másla a vymícháme kaši.

  • 2

    Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka, osolíme, obalíme v hladké mouce a dozlatova usmažíme v oleji.

  • 3

    Nasucho opražíme strouhanku a po odstavení z ohně přidáme máslo.

  • 4

    Kaši upravíme na mísu, posypeme opraženou strouhankou a ozdobíme kolečky smažené cibule.

Komentáře k receptu