Bramborová kaše s hrachem a uzeným

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Brambory
  • 210 g Zelí kysané
  • 250 g Vepřový bok uzený
  • 25 g Hrách žlutý předvařený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Cibule
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1069 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 41.4 mg
  • Draslík 547.8 mg
  • Vláknina 4909 mg
  • Vitamín A 4909 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předvařený hrách dáme do malého rendlíku, zalijeme 2.5 dl vody a pomalu ho uvaříme přibližně 30 minut. Omyjeme a oloupeme brambory, nakrájíme je na kostičky, Zalijeme je 3/4 litrem vody, přidáme 1 lžičku soli, 0.5 lžičky kmínu a uvaříme doměkka (vaříme je 20-25 minut).

  • 2

    Očistíme a nadrobno nakrájíme cibuli. Uvařený hrách i brambory scedíme. Vodu z brambor zachytíme. Uvařený uzený bůček nakrájíme na kostky. Omytý kerblík nakrájíme nadrobno.

  • 3

    Na masovém mlýnku pomeleme nahrubo uzený bůček, pak pomeleme najemno brambory s hráškem. Brambory s hráškem dáme do mísy.

  • 4

    V pánvi rozpálíme máslo, na kterém zpěníme dorůžova cibuli, přidáme bůček, promícháme a osmažíme s cibulí dozlatova. Pak směs přimícháme k bramborám s hráškem. Kaši, pokud je velmi hustá, zředíme 0.5-1 dl vody z brambor a dochutíme solí a pepřem.

  • 5

    Porce kaše rozdělíme na talíře a posypeme kerblíkem. Ke kaši podáváme kysané zelí.

Komentáře k receptu