Kaše z pohanky se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Pohanka
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 2 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 6 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Cibule - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 13.3 mg
  • Draslík 988.6 mg
  • Vláknina 20784.2 mg
  • Vitamín A 20784.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřáté velké pánvi bez oleje za stálého míchání opražíme dozlatova pohanku. Pak přilijeme vařící vodu a přikrytou pohanku 5 minut vaříme.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobnou. Cibulovou a petrželovou nať opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky.

  • 3

    V druhé pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme plátky žampionů a na středním ohni ještě chvíli smažíme. Směs posypeme nakrájenou petrželkou a cibulovou natí, opepříme a osolíme, zalijeme vývarem, promícháme, necháme přejít varem a nakonec vmícháme zakysanou smetanu.

  • 4

    Pohankovou kaši dáme na servírovací talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu