Pórkové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 600 g Brambory
  • 300 g Brokolice
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Žemle tuková
  • 2 ks Pórek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.2 dl Mléko polotučné
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 206.9 mg
  • Draslík 1614.2 mg
  • Vláknina 18130.2 mg
  • Vitamín A 18130.2 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 105.9 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vlažné vody na 10 minut namočíme housku.

  • 2

    Pórky opláchneme pod studenou vodou, necháme je okapat a nakrájíme je najemno. Petrželku omyjeme a také najemno nasekáme.

  • 3

    Housku vymačkáme a v míse smícháme s mletým masem, nakrájeným pórkem a petrželkou, vajíčkem a hořčicí. Směe dochutíme mletou paprikou, pepřem a solí a uděláme z ní 8 karbanátků.

  • 4

    Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Brokolici rozebereme na růžičky a omyjeme. Brambory a brokolicí dáme do hrce s vařící osolenou vodou a vaříme je pod pokličkou 15 minut doměkka. Pak vodu slijeme, brambory a brokolici rozmačkáme, přilijeme k nim teplé mléko a kaši dochutíme pepřem a solí.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme olej a připravené karbanátky na něm ze všech stran usmažíme.

  • 6

    Usmažené karbanátky podáváme s kaší z brambor a brokolice.

Komentáře k receptu