Pizza s ančovičkami a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Ančovičky konzervované
  • 500 g Těsto na pizzu
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.5 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 1 hrst Olivy černé
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 837 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 9.8 mg
  • Draslík 296.7 mg
  • Vláknina 6457 mg
  • Vitamín A 6457 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, rozetřený česnek, rozdrcený čerstvý rozmarýn a cukr. Přikryjeme a 10 minut smažíme za občasného míchání. Přidáme do woku konzervovaná nasekaná rajčata, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

  • 2

    Těsto na pizzu vyválíme na placku 30x18 cm, přendáme těsto na pečící plech a ohneme mírně okraje. Zbylým olejem pomažeme těsto a posypeme nastrouhaným parmezánem. Přikryjeme a necháme v teple kynout 10 minut.

  • 3

    Poté na těsto rozprostřeme cibuli a rajčata, ančovičky a uschováme z nich olej. Každou ančovičku rozpůlíme a dáme do pizzy ve tvaru mížky. Olivy klademe mezi ančovičky a zakápneme uschovaným olejem.

  • 4

    V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 200 stupňů.

  • 5

    Pizzu rozkrájíme na 6 čtverců a podáváme.

Komentáře k receptu