Pizza s ančovičkami a mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 14 g Droždí sušené
  • 200 g Mouka pšeničná - Semolina
  • 800 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 120 g Petržel - nať
  • 20 g Cukr krupice
  • 10 g Bazalka
  • 160 g Citronová kůra
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 40 g Chilli paprička
  • 80 g Citronová šťáva
  • 320 g Ančovička - filety
  • 20 g Sůl mořská
  • 8 g Sůl mořská
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 240 g Kapary
  • 680 g Mozzarella
  • 650 ml Voda pitná
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 880 kcal
  • Sacharidy 118 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 2241 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 461 mg
  • Vláknina 16119 mg
  • Vitamín A 16119 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.

  • 2

    Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, lístky bazalky trochu posekáme. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme.

  • 3

    Mozzarellu nakrájíme na menší kousky, kapary scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat, filety ančoviček překrojíme napůl, petrželku a chilli papričky bez semínek posekáme najemno, citronovou kůru nastrouháme. Do misky vložíme ančovičky, přisypeme chilli papričky, kapary, citronovou kůru, zalijeme panenským olejem, citronovou šťávou, promícháme a necháme chvíli marinovat. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, na pizzu rovnoměrně rozložíme ančovičky i s marinádou, posypeme petrželkou, mozarellou, podle chuti osolíme, opepříme a upečeme.

  • 4

    Pizzu servírujeme na velkém talíři nakrájenou na trojúhelníky.

Komentáře k receptu