Krůtí maso pečené s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 901 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 117.5 mg
 - Draslík 689.3 mg
 - Vláknina 7875.2 mg
 - Vitamín A 7875.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme omytá a osolená krůtí stehna, dusíme je doměkka. Podle potřeby maso podléváme zeleninovým vývarem. Měkká stehna vyjmeme a vykostíme.
 - 
                                2
Propláchnutou rýži povaříme asi 2 minuty, scedíme a zalijeme šťávou, ve které jsme dusili maso. Přidáme majoránku, utřený česnek, podušený hrášek, nakrájené maso ze stehen, vše zamícháme. Zalijeme vývarem a dáme péci do trouby asi na 20 minut.
 - 
                                3
Při podávání posypeme pokrm nastrouhaným sýrem.