Rizoto s kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rýže loupaná
  • 70 g Sýr Parmezán
  • 60 ml Víno bílé
  • 625 ml Vývar zeleninový
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1015 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 27.2 mg
  • Draslík 1414.6 mg
  • Vláknina 16026.2 mg
  • Vitamín A 16026.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 310.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli zesklovatíme s propláchnutou rýží na rozehřátém oleji. Přilijeme víno, 250 ml vývaru a vaříme 15 minut.

  • 2

    Kapustu očistíme, zbavíme košťálu a pokrájíme na nudličky. Vaříme 2 minuty v 375 ml vývaru. Kapustu přidáme i s vývarem k rýži, vaříme ještě 15 minut bez pokličky. Během vaření často mícháme.

  • 3

    Sezamová semínka nasucho opražíme a spolu se smetanou vmícháme do rýže. Nakonec pokrm opepříme a před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu