Filé s rýží Basmati
Suroviny
- 400 g Filé z aljašské tresky
 - 250 g Rýže Basmati
 - 100 g Anglická slanina
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 4 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 426 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 63 mg
 - Draslík 165 mg
 - Vláknina 3469.8 mg
 - Vitamín A 3469.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté porce filé nakrájíme na kostky a promícháme s oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí, slaninou pokrájenou na kostky, solí, pepřem, cukrem, olejem a octem. Necháme marinovat asi 2 hodiny.
 - 
                                2
Kostky masa, slaniny a kolečka cibule střídavě napichujeme na jehly, opékáme na rozpáleném oleji.
 - 
                                3
Propláchnutou rýži uvaříme spolu s řapíky celeru do měkka. Promastíme ji máslem a přelijeme výpekem z filé. Podáváme s opečenými špízy.