Hříbkové rizoto s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 12 g Máslo čerstvé
  • 380 g Rýže loupaná
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 20 g Houby sušené
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 8 g Petržel kudrnka
  • 24 ml Olej olivový
  • 500 ml Voda pitná
  • 1000 ml Vývar drůbeží
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 814 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1059 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 12.1 mg
  • Draslík 491.1 mg
  • Vláknina 8138 mg
  • Vitamín A 8138 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby spaříme v 500 ml vroucí vody, houby přecedíme, slitou vodu přelijeme do hrnce a necháme vařit na mírném plameni.

  • 2

    Pokrájenou cibuli a česnek necháme osmahnout na rozpáleném oleji s máslem. Přisypeme rýži, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáme pokrájené žampiony a muškátový oříšek, necháme mírně osmahnout, poté vmícháme hříbky a svařený vývar z hub. Za občasného míchání vaříme do vypaření vývaru.

  • 3

    K vařící se rýži začneme postupně přilévat po naběračkách kuřecí vývar, vždy necháme úplně vyvařit a teprve potom přidáme další naběračku. Opakujeme do úplného spotřebování vývaru.

  • 4

    Do uvařeného rizota vmícháme posekanou petrželku a strouhaný parmezán, osolíme a opepříme dle potřeby.

Komentáře k receptu