Opékaná rýže s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 259 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 184 mg
 - Draslík 226.2 mg
 - Vláknina 6456 mg
 - Vitamín A 6456 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži vaříme ve vodě 12 minut, vodu slijeme a rýži propláchneme studenou vodou.
 - 
                                2
V teflonové pánvi zvolna mícháme rozšlehaná vejce do ztuhnutí.
 - 
                                3
Ve woku rozehřejeme olej a pánví zakroužíme, aby olej pokryl stěny pánve. Přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájené cibulky a předem uvařený hrášek. Za občasného míchání zahříváme 2 minuty. Potom vmícháme uvařenou rýži. Do woku přidáme vejce, sójovou omáčku a špetku soli. Vše dobře promícháme.
 - 
                                4
Pokrm rozdělíme do misek, ozdobíme cibulkovou natí a podáváme.