Rizoto s modrým sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 200 g Rýže arborio
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 200 g Sýr Gorgonzola
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 60 ml Víno bílé
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1149 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 558.3 mg
  • Vláknina 2318.3 mg
  • Vitamín A 2318.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve hrnci rozpálíme olej a pár minut v něm necháme změknout nakrájený česnek a cibulku. Přisypeme rýži a důkladně ji v oleji opražíme.

  • 2

    Přilijeme víno a rýži vaříme, dokud se víno nevstřebá. Postupně přiléváme vařící vývar, vždy až se vstřebá předchozí dávka. Stejným způsobem pokračujeme tak dlouho, dokud není rýže hotová.

  • 3

    Přisypeme nasekaný špenát a sýr a vše dochutíme. Rizoto zamícháme a vaříme, až špenát mírně povadne a sýr se rozpustí. Podáváme horké.

Komentáře k receptu