Rybí špízy na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 300 g Kedlubna
  • 700 g Treska aljašská
  • 100 g Hrachové lusky
  • 125 g Rýže dlouhozrnná
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 382 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 64.8 mg
  • Draslík 1210.2 mg
  • Vláknina 9719.8 mg
  • Vitamín A 9719.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.5 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži vaříme 20 minut v osolené vodě, poté ji slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Omyté a osušené filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme a nakrájíme na větší kostky.

  • 3

    Brambory a kedlubny oloupeme, hrachové lusky, cibulku a papriku očistíme a všechnu zeleninu kromě lusků nakrájíme na nudličky. Opékáme ve velké pánvi na rozehřátém oleji asi 3 minuty.

  • 4

    Kousky ryby napíchneme na špejle a položíme do pánve na zeleninu. Podle potřeby osolíme, opepříme a pod pokličkou podusíme 10 minut.

  • 5

    Špízy se zeleninou upravíme na talíře a ozdobíme dílky omytého citronu a nasekanou petrželovou natí. Rýži podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu