Rizoto s bažantím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Bažantí prsa
  • 250 g Zeleninová směs mexická - Bonduel
  • 250 g Rýže loupaná
  • 200 g Sýr Čedar
  • 750 ml Voda pitná
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 291.3 mg
  • Vláknina 2922.1 mg
  • Vitamín A 2922.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bažantí prsa vykostíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme. Zeleninovou směs lehce ovaříme ve čtvrtlitru vody, scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Rýži uvaříme v půllitru vody.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a usmažíme. Poté vmícháme zeleninu, rýži, sójovou omáčku, sůl, pepř a dobře prohřejeme.

  • 3

    Rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu