Rýžové rolky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2.3 g Cibule
  • 50 g Mrkev kořen
  • 360 g Rýže loupaná
  • 70 g Ředkev
  • 3 g Sůl
  • 2 g Sůl
  • 1.4 g Česnek
  • 6 g Cukr krupice
  • 2 g Cukr krupice
  • 80 g Hovězí maso zadní
  • 6 g Řasa Nori
  • 100 g Lopuch kořen
  • 27 ml Omáčka sójová
  • 12 ml Omáčka sójová
  • 500 ml Voda pitná
  • 15 ml Voda pitná
  • 200 ml Voda pitná
  • 17 ml Ocet vinný
  • 2 ml Olej sezamový
  • 0.62 ml Olej sezamový
  • 5 ml Víno rýžové čínské
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.01 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 134.3 mg
  • Draslík 244.2 mg
  • Vláknina 8728 mg
  • Vitamín A 8728 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Suroviny na kořenící omáčky promícháme. Rýži namočíme na 30 minut a necháme okapat a nakrájíme na nudličky okurku, mrkev a ředkev. Nudličky salátové okurky jemně prosolíme, necháme 5 minut uležet a potom je vymačkáme v utěrce. Kořen lopuchu oloupeme a naložíme do octa. Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na kostičky a marinujeme v kořenící omáčce s řasami a česnekem, kterou jsme si připravili. Vejce ochutíme solí, rozšleháme a usmažíme z nich tenké omelety.

  • 2

    Rýži přivedeme k varu v hrnci s vodou a vaříme 4 minuty, potom oheň zmírníme a vaříme 3 minuty. Když rýže nabobtná, vaříme ji dále na mírném plameni 10 minut. Po uvaření rýži ochutíme solí a sezamovým olejem.

  • 3

    Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou mrkev a nudličky okurky. Na další pánvi orestujeme kousky kořene lopuchu, které zalijeme připravenou kořenící omáčkou, a potom je restujeme i s omáčkou dalších 10 minut.

  • 4

    Omeletu nakrájíme na proužky. Na střední teplotě orestujeme dále plátky řas. Na orestované plátky řas rozložíme vařenou rýži, kousky připravené mrkve, marinované okurky, masa, lopuchu a proužky vaječných omelet.

  • 5

    Orestované řasy, které jsme naplnili připravenými surovinami, zavineme do válečků o průměru 4 cm,a ty potom nakrájíme na kolečka. Servírujeme studené, jako předkrm.

Komentáře k receptu