Opečená rýže s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 111 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 72.7 mg
 - Draslík 586.3 mg
 - Vláknina 5524.8 mg
 - Vitamín A 5524.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 91.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži nasypeme do většího hrnce s vařící osolenou vodou. Promícháme a ztlumíme plamen. Na mírné teplotě vaříme asi 25 minut.
 - 
                                2
Očistíme a opláchneme brokolici a rozebereme ji na jednotlivé růžičky. Omytou papriku rozřízneme na polovinu, odstraníme z ní semínka a bílá žebra a pokrájíme na proužky silné asi 5 mm.
 - 
                                3
Oloupanou cibuli rozkrájíme na čtvrtky. Rozklepneme si vejce a rozšleháme je se solí a pepřem.
 - 
                                4
Připravíme si wok a vlijeme do něho olej. Nasypeme rozkrájenou cibuli, brokolicové růžičky, kousky paprik a vyloupané krevety. Přisypeme rýži, zhruba 2 minuty mícháme, a pak rýži se zeleninou přesuneme do střední části woku. Na kraj woku vlijeme rozšlehaná vejce a jakmile ztuhnou, promícháme je s ostatními přísadami a zakápneme sójovou omáčkou.