Rizoto s pórkem
Suroviny
- 600 g Rýže loupaná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Bazalka
 - 4 ks Pórek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
 - Sacharidy 174 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 295 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 172 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 760.9 mg
 - Vláknina 21314.8 mg
 - Vitamín A 21314.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.1 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Očištěný pórek nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 2cm. Uvaříme je v mírně osolené vodě s trochou oleje a lžičkou mleté papriky doměkka. Potom slijeme téměř všechnu vodu, vmícháme uvařenou rýži, rajčatový protlak a vše krátce podusíme.
 - 
                                3
Hotové rizoto opepříme a vmícháme do něj nasekanou petrželku a sušenou bazalku.