Rizoto s kapustou a pečenými kachními prsíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kapusta hlávková
  • 250 g Rýže loupaná
  • 10 g Houby sušené
  • 600 g Kachní prsa
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.7 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 774 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 751 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 1030.5 mg
  • Vláknina 17924.2 mg
  • Vitamín A 17924.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 123 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby namočíme na 15 minut do vlažné vody, poté slijeme, vodu zachytíme, houby pokrájíma na kousky.

  • 2

    Rýži důkladně proláchneme studenou vodou a necháme v sítu okapat.

  • 3

    Kapustu omyjeme, necháme okapat, poté rozkrájíme na úzké nudličky. Mrkev oloupeme, omyjeme a krájíme na tenká kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno.

  • 4

    V hrnci rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenu cibuli, přisypeme rýži, za stálého míchání ji 5 minut smažíme. Do hrnce přidáme česnek, nakrájené houby, tymián, zalijeme vodou z namočených hub, promícháme a povaříme 20 minut. V případě potřeby přiléváme drůbeží vývar. Když je rýže téměř měkká, vložíme do hrnce nakrájenou kapustu a mrkev, vše zalijeme zbylým vývarem a vaříme za občasného míchání dalších 5 - 10 minut. Uvařené rizoto dochutíme pepřem, solí, případně citronovou šťávou.

  • 5

    V době, kdy vaříme rýži, si připravíme kachní maso. Z prsíček odstraníme kůži, maso nakrájíme na plátky, z obou stran opepříme a osolíme. Kůži nakrájíme na kostičky, necháme na rozpálené pánvi vyškvařit, na oleji pak 5 minut z každé strany opékáme plátky masa.

Komentáře k receptu