Zapečený candát s rizotem
Suroviny
- 480 g Candát obecný
- 40 g Mandle
- 60 g Máslo čerstvé
- 60 g Máslo čerstvé
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Sýr Parmezán
- 8 g Sůl
- 6 g Sůl
- 2 g Kmín drcený
- 80 g Šalotka
- 200 g Rýže Arborio
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 400 ml Víno červené
- 40 ml Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 796 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1564 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 64.5 mg
- Draslík 297.4 mg
- Vláknina 4885 mg
- Vitamín A 4885 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 85.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z candáta na straně kůže příčně nařízneme, celé filety osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na rozehřátém másle v pánvi osmažíme zprudka z obou stran, filety přeložíme na plech kůží dolů, povrch poklademe plátky mandlí, potřeme máslem z pánve a vložíme na pár minut zapéct do vyhřáté trouby. Přibližně na 7 minut.
-
2
Šalotku nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přisypeme rýži, osmahneme, podlijeme trochou vína, povaříme, přilijeme část smetany, osolíme a za občasného přilévání vína a smetany vaříme téměř doměkka, ale ne úplně. Rýži odstavíme a mimo oheň přimícháme strouhaný parmezán. Rizoto připravované po italsku je řidší a rýže tvrdší.
-
3
Filety upravíme na talíře a doplníme rizotem.