Rizoto San Marco s grilovaným králičím masem a brokolicí
Suroviny
- 100 g Máslo bylinkové
 - 300 g Rýže Arborio
 - 500 g Králík
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 0.28 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Pažitka
 - 1 ks Brokolice
 - 1 ks Šalotka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar drůbeží
 - 0.09 dl Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 875 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 909 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 89.4 mg
 - Draslík 751.1 mg
 - Vláknina 6560.2 mg
 - Vitamín A 6560.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 93.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z králíka očistíme, odstraníme blanky a zprudka orestujeme po obou stranách v pánvi na rozpáleném oleji. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe nakrájeným bylinkovým máslem a v troubě předehřáté na 180 °C zapečeme cca 2 - 3 minuty.
 - 
                                2
Brokolici očistíme, rozdělíme na malé růžičky, vložíme do vody ochucené solí a lžičkou másla, povaříme 3 minuty. Po vyjmutí necháme okapat.
 - 
                                3
Na talíře rozdělíme rizoto, poklademe plátky masa, proložíme brokolicí, dozdobíme bylinkami a ihned podáváme.
 - 
                                4
Rizoto základní [53507]: olej vlijeme do kastrolu, rozpálíme a osmahneme na něm nasekanou šalotku i česnek. Přisypeme rýži, také ji zlehka orestujeme.
 - 
                                5
Zalijeme částí vývaru, přidáme máslo a za občasného míchání vaříme. Vývar přidáváme postupně po částech vždy, když se tekutina vyvaří. Takto postupujeme cca 15 - 20 minut, až bude rýže hotová. Ihned podáváme.