Rýže s houbami shitake a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 150 g Paprika červená
  • 250 g Rýže Basmati
  • 200 g Houby Shitake sušené
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 40 ml Omáčka rybí
  • 1 ks Cibule
  • 7.5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1564 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 911.6 mg
  • Vláknina 15175 mg
  • Vitamín A 15175 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.5 mg
  • Vitamín E 8.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži propláchneme horkou vodu a dáme vařit do dvojnásobku osolené vody asi na 15 minut. Zatím namočíme houby shitake do horké vody a necháme nabobtnat. Ve woku rozpálíme olej, zpěníme cibuli, přidáme na kousky nakrájenou papriku a necháme 3 minuty opéct. Houby scedíme, necháme okapat a nakrájené přidáme na pánev a 6 minut opékáme za stálého míchání. Ochutíme sójovou a rybí omáčkou, vmícháme hotovou rýži a pokrm ještě pár minut necháme dusit.

Komentáře k receptu