Rizoto s hřiby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže loupaná
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 50 g Petržel - nať
  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 750 ml Masový vývar
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 860 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 11.1 mg
  • Draslík 566.9 mg
  • Vláknina 5529.5 mg
  • Vitamín A 5529.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřiby očistíme a pokrájíme na plátky. Oloupeme cibuli a pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Do hrnce vlijeme olej a přidáme máslo. Necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme k ní hřiby a necháme opéct. Vmícháme rýži, osolíme a opepříme.

  • 3

    V dalším hrnci přivedeme k varu vývar. Přidáváme vroucí vývar k rýži a hřibům. Zprudka vaříme asi 20 minut, dokud se vývar nevsákne.

  • 4

    Před podáváním vmícháme nasekanou petrželkou a nastrouhaný parmezán.

Komentáře k receptu