Rizoto s hřiby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 860 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 11.1 mg
 - Draslík 566.9 mg
 - Vláknina 5529.5 mg
 - Vitamín A 5529.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hřiby očistíme a pokrájíme na plátky. Oloupeme cibuli a pokrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Do hrnce vlijeme olej a přidáme máslo. Necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme k ní hřiby a necháme opéct. Vmícháme rýži, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
V dalším hrnci přivedeme k varu vývar. Přidáváme vroucí vývar k rýži a hřibům. Zprudka vaříme asi 20 minut, dokud se vývar nevsákne.
 - 
                                4
Před podáváním vmícháme nasekanou petrželkou a nastrouhaný parmezán.