Rizoto s chorizem a kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 157 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 86 g
 - Cholesterol 48.4 mg
 - Draslík 475.5 mg
 - Vláknina 7795.7 mg
 - Vitamín A 7795.7 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso pokrájíme na menší kusy, chorizo na kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a dužiny pokrájíme na kostičky. Petržel nasekáme.
 - 
                                2
Olej rozpálíme a podobu tří minut na něm osmažíme chorizo s masem. Přidáme cibuli, česnek a papriky a smažíme 3 minuty. Poté vmícháme hrášek a rýži. Zalijeme vývarem, dochutíme šafránem a vaříme do vstřebání veškerého vývaru. Osolíme a opepříme. Přendáme do zapékací mísy a necháme péct při 200 °C 10 minut. Servírujeme posypané petrželí.