Špenátová rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže loupaná
  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Hřebíček
  • 4 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 505.9 mg
  • Vláknina 7821 mg
  • Vitamín A 7821 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spařenou a propláchnutou rýži osmahneme na polovině dávky másla, zalijeme vodou a osolíme. Přidáme cibuli se zapíchnutým hřebíčkem a dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 2

    Očištěný špenát spaříme vařící vodou, ocedíme, nakrájíme na kousky a podusíme na másle.

  • 3

    Dušenou rýží zlehka promícháme se špenátem.

  • 4

    Podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu