Kysané zelí s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 500 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2.5 šálek Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 9.3 mg
  • Draslík 262.8 mg
  • Vláknina 6896.1 mg
  • Vitamín A 6896.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nakrájenou cibuli a kysané zelí dusíme na sádle do poloměkka. Přisypeme mletou papriku, osolíme a opepříme. Ve vymaštěném pekáči vše asi 30 minut zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Během pečení podle potřeby přiléváme horkou vodu.

  • 2

    Když je zelí téměř měkké, přidáme propláchnutou rýži, zalijeme vodou a pečeme ještě 20 minut.

Komentáře k receptu