Dušená rýže po slovenském způsobu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 215 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 107 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 182.3 mg
 - Vláknina 9205.5 mg
 - Vitamín A 9205.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli a odstavíme z plotny. Přidáme mletou papriku, promícháme.
 - 
                                2
Na základ vsypeme spařenou a okapanou rýži, promícháme, zalijeme vroucí osolenou vodou, okořeníme bobkovým listem. Rýži dusíme do měkka.
 - 
                                3
Podáváme jako přílohu k masům.