Tykvové pyré s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Cukr moučkový
  • 600 g Tykev
  • 10 g Sůl
  • 75 g Rýže dušená
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 98 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 816 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 8.8 mg
  • Draslík 277.6 mg
  • Vláknina 1837.5 mg
  • Vitamín A 1837.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev očistíme, nakrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, přidáme cukr, osolíme a vaříme 30 minut. Uvařenou tykev rozmixujeme, naředíme horkým mlékem a přimícháme vařenou rýži.

  • 2

    Nakonec vmícháme dvě lžíce másla.

  • 3

    Podáváme v polévkové míse.

Komentáře k receptu