Rýže vařená s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1575 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 24 mg
 - Draslík 112 mg
 - Vláknina 5860 mg
 - Vitamín A 5860 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži nasypeme do jemného sítka, propláchneme pod tekoucí vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme 2 l vody, přidáme sůl, 1 lžíci másla, přivedeme k varu a vaříme 18-20 minut. Voda by se měla všechna vsáknout. Jestliže voda přebývá, slijeme ji.
 - 
                                2
Zelený hrášek uvaříme ve slané vodě doměkka a scedíme.
 - 
                                3
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme rýži, hrášek, promícháme a pomalu dusíme asi 2 minuty. Máslo by se mělo do rýže vsáknout a hrášek by měl být lesklý.
 - 
                                4
Podáváme jako přílohu k masům.