Rizoto s míchanými borůvkami, malinami a ostružinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 170 g Cukr krupice
  • 400 g Rýže Arborio
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Víno červené
  • 375 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 šálek Borůvky
  • 9 šálek Maliny
  • 3 hrnek Ostružiny
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 820 kcal
  • Sacharidy 159 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 158 g
  • Cholesterol 30.9 mg
  • Draslík 982.9 mg
  • Vláknina 74100.3 mg
  • Vitamín A 74100.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 145.6 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodě rozvaříme cukr se 6 šálky malin. Po 5 minutách vaření propasírujeme směs na hladkou kaši a udržujeme ji v teple.

  • 2

    V kastrůlku s rozehřátým máslem rozmícháme skořici a krátce osmahneme. Do této směsi vmícháme rýži, zalejeme červeným vínem a vaříme, dokud se tekutina nevsákne a rýže nezměkne.

  • 3

    Potom do vařené rýže se skořicí a máslem přidáme postupně po šálcích malinový sirup a každou dávku

  • 4

    dobře promícháme, aby se tekutina dobře vsákla.

  • 5

    S poslední dávkou sirupu přidáme omyté borůvky,zbývající 3 šálky malin a ostružiny a opatrně promícháme, abychom ovoce nerozmačkali.

  • 6

    Servírujeme teplé v malých miskách se lžičkou smetany a špekou hnědého cukru.

Komentáře k receptu