Rizoto s rukolou a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 250 g Rýže loupaná
  • 500 g Houby čerstvé
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 3 ks Tymián čerstvý
  • 1 hrst Rukola
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 l Alpro soya cuisine
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 646 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 1059.3 mg
  • Vláknina 24945.4 mg
  • Vitamín A 24945.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Houby a rukolu očistíme. Houby nakrájíme na kousky a rukolu omyjeme a necháme okapat.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm cibuli a česnek. Přidáme houby, ze všech stran je opečeme, poté je vyndáme z pánve a odložíme stranou.

  • 3

    Do hrnce dáme rýži a tymián a krátce osmahneme. Poté zalijeme polovinou zeleninového vývaru a okořeníme solí, pepřem a cayenským pepřem. Za občasného zamíchání asi 15 minut povaříme. Přitom po částech přiléváme zbývající zeleninový vývar a Alpro soja Cuisine.

  • 4

    Přidáme houby, rizoto povaříme a vmícháme do něj nakrájenou rukolu a hned podáváme.

Komentáře k receptu