Zelí s rýží a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Rýže loupaná
  • 60 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Houby sušené
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 268.3 mg
  • Draslík 465.1 mg
  • Vláknina 12367.8 mg
  • Vitamín A 12367.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.6 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme košťálu a uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka. Vyjmeme a po okapání nasekáme na nudličky.

  • 2

    Předem namočené houby chvíli povaříme. Propláchnutou rýži podusíme na oleji na cibulce.

  • 3

    Vše smícháme v míse a přidáme nasekaná uvařená vejce, žloutky ušlehané v části smetany, sůl a pepř. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 4

    Směs vložíme do olejem vymazané zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme zbylou smetanou.

  • 5

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu