Rizoto s dýní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 400 g Rýže loupaná
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 500 g Dýně
  • 150 g Rukola
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 844 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1100 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 702.1 mg
  • Vláknina 8704.8 mg
  • Vitamín A 8704.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky, pokapeme olejem a naskládáme na plech. Sýr nastrouháme, rukolu opláchneme a natrháme na menší kusy.

  • 2

    Dýni necháme péct při 230°C 20 minut. Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm cibuli s česnekem. Smažíme 3 minuty, poté vsypeme rýži a restujeme 2 minuty. Zalijeme 125ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. S poslední dávkou vývaru přidáme i pečenou dýni. Vaříme do změknutí.

  • 3

    Nakonec pokrm osolíme, opepříme a servírujeme posypaný parmezánem.

Komentáře k receptu