Rizoto s jablky a vínem
Suroviny
- 140 g Jablka
 - 90 g Máslo čerstvé
 - 60 g Cibule
 - 400 g Rýže loupaná
 - 60 g Sýr Parmezán
 - 50 ml Citronová šťáva
 - 90 ml Víno bílé
 - 30 ml Olej olivový
 - 30 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar zeleninový
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 882 kcal
 - Sacharidy 110 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1485 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 110 g
 - Cholesterol 50 mg
 - Draslík 522.6 mg
 - Vláknina 12132.2 mg
 - Vitamín A 12132.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.9 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme.
 - 
                                2
Jablka povaříme 1 minutu ve vroucí vodě, poté vyjmeme a pokapeme vínem a citronovou šťávou. Olej s máslem rozpálíme a 2 minuty na něm smažíme cibuli a česnek, poté přidáme rýži a smažíme další 2 minuty. Vmícháme jablka a zalijeme 125 ml vývaru, postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Do uvařené rýže vmícháme smetanu a sýr. Odstavíme z plotny a necháme 5 minut odležet. Dochutíme solí a pepřem.