Nasi goreng

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 500 g Kuřecí prsa
  • 90 g Cibulka jarní
  • 200 g Pekingské zelí
  • 60 g Mrkev kořen
  • 30 ml Omáčka kecap manis
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 448 mg
  • Draslík 709.9 mg
  • Vláknina 9217.8 mg
  • Vitamín A 9217.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozšleháme 2 vejce. Maso pokrájíme na drobné kousky. Cibulku opláchneme a nakrájíme na kolečka. Zelí a mrkev nastrouháme. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Rýži uvaříme ve vroucí vodě do měkka. Třetinu oleje rozpálíme, přilijeme 2 vejce a 2 minuty smažíme, poté vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přilijeme další třetinu oleje, přidáme maso a smažíme do zezlátnutí. Přisypeme cibulku, zelí, česnek a mrkev. Smažíme další 2 minuty, pak vmícháme rýži, vejce a omáčky.

  • 3

    Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm zbylá vejce jako volská oka, která poté servírujeme na zeleninové rýži.

Komentáře k receptu